Hoppa till sidans innehåll

Ny tränarduo i A-laget - seriepremiär på söndag

2016-10-06 12:37
Seriepremiär för Hammarö HCs A-lag mot Åmål nu på söndag 17:00. Nu med ny tränarduo i båset. Huvudtränaren Tim Rivest och assisterande Tomas Rask har jobbat de senaste två åren med Hammarös J20-lag. Tim har dessutom varit junioransvarig i klubben.
  • Uppdaterad: 2016-10-06 12:48

 

Tim beskriver läget i laget som harmoniskt. Ett relativt ungt gäng som känns moget, man tar hand om varandra när man ligger under och visar ledarskap på isen.

Även resultatmässigt har det gått bra på försäsongen. Vinster mot Mariestad och Hallsberg, en tuff match mot Vänersborg och lika mot Hallsberg nu senast igår betyder att vi har ett laddat lag på söndag.

- Vi har tränat mycket crossfit i sommar vilket är kul och effektivt, sen har vi kombinerat det med löpning och styrka, säger Tim.

På frågan om lagets styrka, svarar Tim att vi har är en bred trupp där han räknar med att många kommer spela mycket. Ett ungt och hungrigt gäng där också spelare från Hammarös J20-lag är en viktig komponent.

- Vi kommer spela med fart, ett spelsätt som gynnar oss. Snabba puckar, enkelt spel - säger Tim. Spelet i J20-elit är snabbt med mycket press och energi så spelarna därifrån tar med sig det.

Förra året åkte laget ut i playoff 1 mot Valbo efter att ha blivit femma i serien.

Målsättningen i år är att placera sig högre för att få ett enklare motstånd i playoff.


A-laget har förutom sitt seriespel en annan roll i föreningen.

- A-laget skall vara något som våra ungdomar och juniorer ser upp till. En hockeyresurs som man kan lära sig av, menar Tim.

- Nu i höst drar vi igång ett mentorsprogram där spelare från A-lag och våra juniorlag finns med ute i ungdomslagen som förebilder, inspiration och hockeykompisar.

- Vi vill ju att så många av våra ungdomsspelare som möjligt väljer att komma och titta. Vi kommer spela en modern, snabb hockey som både är kul att titta på och som man kan inspireras av, avslutar Tim.

Välkomna!

 

Skribent: Jakob Rubenson
Epost: Adressen Gömd

 

SE_Color_Standard_CMYK_White_Bground_CS4

 

  hyrbilar

 

 Dina_Varmland

 

 

 

molkombuss

 

 Bauer_BW

 

 HT-LOGGA_färg

 

 2-FÄRG-CARLHAGLOGGA-EPS

 

 logo-sf

 

 NoProblems_L_Logo_tight_0

 

 Screen Shot 2014-08-24 at 21.51.06

 

 

 

 helmia_reklam

 


Postadress:
Hammarö HC - Ishockey
Parkvägen 4
66334 Skoghall

Kontakt:
Tel: 054-51 38 66
E-post: This is a mailto link